We krijgen weer (be)ademruimte. Hoe zit het nu precies?

28 februari 2022

Maandenlang golden er door het besmettingsrisico van corona voor BHV’ers aangepaste adviezen rondom de hulpverlening. Sinds 25 februari gaan we echter weer terug naar het oude ‘normaal’. Wat betekent dit voor eerstehulpverleners in Nederland en hoe zorg je dat je veilig en verantwoord hulp kunt bieden?

Tijdens de COVID-periode was bijvoorbeeld reanimatie volgens de standaard richtlijn heel lang niet verantwoord. De risico’s op besmetting waren hiervoor te groot. Momenteel is een groot deel van de Nederlandse bevolking gevaccineerd en verspreidt het coronavirus zich minder snel. Hierdoor kan de reanimatiezorg weer volgens de normale situatie worden uitgevoerd. Slachtoffers van een circulatiestilstand kunnen weer gereanimeerd worden, inclusief beademen. 

Hoe zat het ook alweer? We zetten de gebruikelijke reanimatieprocedure nog maar eens op een rij:

Infographic Reanimeren in 6 stappen


Hoe blijf ik op de hoogte van de laatste richtlijnen?

Het ontvangen van het BHV-certificaat betekent dat je volledig up-to-date bent met de dan geldende richtlijnen. Maar dit betekent niet dat je bent uitgeleerd! Het is van groot belang om jaarlijks een opfriscursus te volgen. Bij G4S Training & Safety ontvang je hiervoor tijdig een uitnodiging per mail. 

Maar wat als de richtlijnen tussentijds wijzigen, zoals bijvoorbeeld tijdens de COVID-periode? Als de situatie erom vraagt, dan informeren wij actief over gewijzigde adviezen. Bijvoorbeeld via filmpjes, infographics en artikelen op onze website en LinkedIn. Maar ook op de site van de Hartstichting en de site van de Nederlandse Reanimatie Raad vind je altijd de laatste stand van zaken helder uitgelegd. Door jezelf goed te blijven informeren omtrent de laatste richtlijnen, zorg je ervoor dat je veilig en verantwoord hulp kunt blijven bieden. 


Welke verantwoordelijkheid heb ik als werkgever in het up-to-date houden van mijn BHV'ers?

Als werkgever ben je eindverantwoordelijk voor de veiligheid binnen het bedrijf. Je bent dus verantwoordelijk voor het naleven van de wettelijke regels en bekend met de noodzaak van een adequaat BHV-beleid. 

Wij helpen je graag op weg met de inhoudelijke uitvoering en zorgen dat je continu up-to-date blijft van de geldende richtlijnen. Wij adviseren om BHV'ers jaarlijks een herhaling bedrijfshulpverlening te laten volgen. De herhaling is minder theoretisch en meer praktijkgericht. Dat zorgt ervoor dat de BHV'ers in elke situatie adequaat kunnen handelen. 



Burgerhulpverlening

Goed opgeleide BHV’ers zijn tevens potentiële burgerhulpverleners. Zij kunnen ook buiten werktijd het verschil maken. Door BHV-medewerkers jaarlijks naar een opfriscursus te sturen help je dus niet alleen je eigen bedrijf, maar maak je heel Nederland weer een stukje veiliger.

Meer informatie over burgerhulpverlening is te lezen op de site van Hartstichting.


Powered by Froala Editor

Preview image

Bedrijfshulpverlener

Tijdens de BHV-cursus leiden onze instructeurs je binnen 2 dagen op tot gecertificeerd BHV'er. De opleiding in onze realistische traininglocaties richten zich vooral op de praktijk: brand bestrijden, ontruimen en communicatie, levensreddende handelingen.

GROOT AANBOD

aan veiligheidstrainingen

KWALITATIEVE LOCATIES

verspreid over het land

MAATWERK EN INCOMPANY

mogelijkheden voor jouw bedrijf

WERELDWIJD MARKTLEIDER

in veiligheidsdiensten

Advies nodig of speciale wensen?

We helpen je graag. Neem contact op of laat een bericht achter en we komen snel bij je terug.

HOE KUNNEN WE JE HELPEN?

E-MAILADRES

NAAM

BEDRIJFSNAAM

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

BERICHT